Warning: Use of undefined constant _cfgLangOn - assumed '_cfgLangOn' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/virtualki/187278/includes/classes/class.router.php on line 71

Warning: Use of undefined constant lang - assumed 'lang' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/virtualki/187278/includes/system/router.php on line 18
Skipper - najlepsze ryby i owoce morza
 

Era ryb Skippera

Nadchodzi nowa era

Karp filet

Karp filet

Bez ości

Masa netto: 1000g
Masa netto bez glazury: 900g
Skład: karp filet nie mniej niż 90%, woda (glazura) nie więcej niż 10%.

Uwaga! Produkt głęboko mrożony.
Chronić przed rozmrożeniem.
Po rozmrożeniu nie zamrażać powtórnie.

Sposób przechowywania:
w temperaturze poniżej - 18°C do daty przydatności do spożycia

 
Wartości odżywcze produktu: w 100g w porcji 100g %GDA* na porcję
Wartość energetyczna 111.0 kcal 110.0 kcal 6 %
Białko 18.0 kcal 18.0 kcal 36 %
Węglowodany 0.0 kcal 0.0 kcal 0 %
Węglowodany 4.2 kcal 4.2 kcal 6 %
 
*GDA to wskazane dzienne spożycie składników odżywczych dla dorosłego człowieka.
W zależności od płci, wieku i aktywności fizycznej indywidualne zapotrzebowanie na składniki odżywcze może być wyższe lub niższe. Źródło: CIAA
 
Czy wiesz, że Karp

Karp to prawdziwy fenomen wśród ryb hodowlanych. Posiada niepowtarzalny smak, a do tego jego mięso to prawdziwa kopalnia cennych dla organizmu ludzkiego kwasów tłuszczowych, witamin czy białka. Tak więc warto jeść karpia, bo jest nie tylko smaczny, ale i bardzo zdrowy!

Karp zawiera w sobie:

  • witaminę B6 (reguluje ciśnienie, pracę serca, układu nerwowego)
  • witaminę B1 (poprawia sprawność umysłową, świetnie działa na układ nerwowy)
  • witaminę B12 (świetnie działa na układ nerwowy, ale i poprawia apetyt)
  • zawiera szereg pierwiastków m.in. magnez, fosfor, potas, wapń
  • dodatkowo:
  • 100 gram mięsa karpia zawiera zaledwie ok. 130 kcal
  • w 100 gramach mięsa jest aż 17 procent białka
  • w 100 gramach, zaledwie ok. 5,6 proc. to tłuszcz