Warning: Use of undefined constant _cfgLangOn - assumed '_cfgLangOn' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/virtualki/187278/includes/classes/class.router.php on line 71

Warning: Use of undefined constant lang - assumed 'lang' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/virtualki/187278/includes/system/router.php on line 18
Skipper - najlepsze ryby i owoce morza
 

Era ryb Skippera

Nadchodzi nowa era

Halibut

Halibut

Steki

Masa netto: 360g
Masa netto bez glazury: 306g
Skład: Halibut steki 85%, woda (glazura) 15%.

Metoda produkcji: poławiane w morzu
Produkt głęboko mrożony. Glazurowany
Chronić przed rozmrożeniem. Po rozmrożeniu nie zamrażać ponownie.

Sposób przechowywania:
w temperaturze poniżej -18°C do końca daty przydatności do spożycia

 
Wartości odżywcze produktu: w 100g w porcji 100g %GDA* na porcję
Wartość energetyczna 98.0 kcal 98.0 kcal 4 %
Białko 20.1 kcal 20.1 kcal 34 %
Węglowodany 0.0 kcal 0.0 kcal 0 %
Węglowodany 1.9 kcal 1.9 kcal 2 %
 
*GDA to wskazane dzienne spożycie składników odżywczych dla dorosłego człowieka.
W zależności od płci, wieku i aktywności fizycznej indywidualne zapotrzebowanie na składniki odżywcze może być wyższe lub niższe. Źródło: CIAA
 
Czy wiesz, że Halibut

  • zawarty w halibucie tłuszcz ma właściwości przeciwbólowe, łagodzi sztywność i ból stawów, który towarzyszy problemom reumatycznym.
  • wapń, fosfor oraz witamina D zawarte w rybim mięsie wspomagają budowę kości i zębów. Uczestniczą w procesie wzrostu i regeneracji komórek i produkcję estrogenów.
  • halibut obok zawartości miedzi (działa przeciwbakteryjnie), żelaza (wspomaga pracę mózgu) zawiera witaminy z grupy B (odpowiadają za stan i zdrowy wygląd skóry oraz zapobiegają anemii, halibut dostarcza ok. 1/3 dziennego zapotrzebowania na witaminy z grupy B)
  • jak wszystkie ryby morskie zawiera duże ilości jodu. Niedobór tego cennego pierwiastka zwłaszcza u dzieci może prowadzić do kłopotów z nauką, spowolnić ich wzrost i rozwój. U dorosłych upośledza funkcje rozrodcze, a tym samym utrzymanie ciąży. Zbyt niskie stężenie jodu w organizmie może wywołać niewydolność tarczycy, a nawet zahamowanie funkcjonowania niektórych narządów i procesów zachodzących w organizmie. Jego dzienne zapotrzebowanie, czyli 160mg dostarczy ok. 30dkg halibuta.
  • halibut zawiera również bardzo cenny cynk, który uczestniczy w procesie produkcji hormonów odpowiedzialnych za właściwy rytm serca, ciśnienie krwi oraz reguluje stężenie kwasowo - zasadowe w organizmie.
  • zawiera selen, który wzmacnia odporność.